Nyt toista kertaa jäjestettävälle leirille otetaan 10 alle 20 vuotiasta jo metsästyskortin omaavaa, pystykorvalla linnustuksesta kiinnostunutta nuorta. Ensikertalaiset etusijalla!
Oma ase ei pakollinen. Perjantaina 29.9. lyhyt vuorovaikutteinen teoriaosuus haukkuvalla lintukoiralla metsästyksestä. Lauantai 30.9. ja sunnuntai 1.10 metsästetään pystykorvilla kanalintuja Taivalkosken upeissa maisemissa toimivien koirien ja osaavien oppaiden avustuksella. Leirimaksu 100€, sisältää majoituksen ja ruokailut aamu- ja iltapaloineen sekä metsä eväät.

Ilmoittautuminen viimeistään 31.8.2017 mennessä.

Varusteiksi tarvitset metsästykseen soveltuvat, säänmukaiset vaatteet ja jalkineet, reppu eväitä ja henkilökohtaisia tarvikkeita varten metsäreissuille sekä lakanat yöpymistä varten. Metsällä ei kävellä kymmeniä kilometrejä (ehkäpä korkeintaan kymmenen, maastosta riippuen), sillä pystykorva hakee linnut metsästäjän puolesta ja eteneminen maastossa on siksikin rauhallista. Pystykorvametsästys ei ole metsästäjälle ”kuntolaji”.

Keskipohjanmaan Haukkuvat Lintukoirat Ry, Oulunseudun Pystykorvakerho Ry sekä Taivalkosken Kennelkerho Ry tarjoavat osaamistaan haukkuvilla lintukoirilla metsästyksestä Metsästäjäliiton Oulun piirin käyttöön. Metsähallituksen Eräpalvelut tukevat leiriä järjestemällä metsästysluvat alueelta koirakoiden käyttöön.

Alueella toimivissa kerhoissa on kulttuurihistoriallisesti merkittävä osaaminen metsästysmuotoon ja ne vaalivat metsästysmuotoa ja koirien käyttöä siihen yhdistysten tarkoitusperinään. Yhdistykset osallistuvat aktiivisesti myös koirien jalostustoimintaan koirien jalostusnäyttöä keräten tulevien harrastajasukupolvien hyväksi. Yhdistysten toiminta-alueella on myös erinomaisia puuhun lintua haukkuvia koiria, joiden toimivuus on testattu aina rotujen valtakunnallisissa mestaruushaukuissa asti. Tämä tietotaito niin koirien, kuin niiden omistajienkin puolesta tarjotaan mielellään uusien sukupolvien käyttöön.

Leiri on tarkoitettu alle 20 vuotiaille metsästyskortin jo omaaville metsästäjille, jotka ovat kiinnostuneita pystykorvalla metsästämisestä ja ovat kiinnostuneita tutustumaan tähän hyvin perinteiseen suomalaiseen metsästysmuotoon.

Leirillä pääpaino on itse haukkuvalla lintukoiralla metsästyksessä, johon tutustutaan lyhyessä, pääpiirteisessä, historiallakin höystetyssä teoriaosuudessa leiriviikonlopun perjantai iltana. Seuraavat kaksi päivää ollaankin virka-aika metsästämässä koirien kanssa. Tämä on varmasti paras tapa nuorille metsästäjille tutustua hommaan. Metsässä on mukana jo kokenut koiranohjaaja hyvin toimivalla pystykorvallaan. Ohjaaja kertoilee päivän aikana tapahtumien etenemistä, koiran toiminnan ”lukemisesta”, metsällä liikkumisesta ja metsästystilanteessa toimimisesta ja jos pieni onnikin on mukana, aina saaliin käsittelyyn asti. Tämä on nuorelle metsästäjälle oivallinen tapa tutustua tähän ammoisista ajoista asti pohjolassa tapahtuneeseen metsästysmuotoon.

Järjestää: Suomen Metsästäjäliiton Oulun piiri, Keski-Pohjanmaan Haukkuvat Lintukoirat Ry, Oulunseudun Pystykorvakerho Ry, Taivalkosken Kennelkerho Ry. Yhteistyössä mukana: Metsähallitus, Eräpalvelut

Lisätiedot ja ilmottautumiset leirille:

Petri Siironen p. 0400 537607
petri.siironen3@gmail.com

Heikki Niemelin p. 0405171208
heikki.niemelin@gmail.com

Tapahtuma löytyy myös facebookista.