Metsästys pystykorvalla – MetsoLeiri. 30.9-2.10.2016. Taivalkoski.
Leirille otetaan 10 alle 20 vuotiasta jo metsästyskortin omaavaa, pystykorvalla linnustuksesta kiinnostunutta nuorta.
Oma ase ei pakollinen. Perjantai 30.9 teoriaa haukkuvalla lintukoiralla metsästyksestä. Lauantai 1.10 ja sunnuntai 2.10 metsästetään pystykorvilla kanalintuja Taivalkosken upeissa maisemissa, toimivien koirien ja osaavien oppaiden avustuksella. Leirimaksu 100€, sisältää majoituksen ja ruokailut aamu- ja iltapaloineen sekä metsä eväät.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Petri Siironen p: 0400-537607
Heikki Niemelin p: 040 5171208
Ilmoittautuminen viimeistään 31.8.2016 mennessä.
Järjestää: SML Oulun piiri, Keski-Pohjanmaan Haukkuvat Lintukoirat Ry, Oulunseudun Pystykorvakerho Ry, Taivalkosken Kennelkerho Ry. Yhteistyössä mukana: Metsähallitus, eräpalvelut, Hjort Urheilutukku.

Metsästys pystykorvalla – Metsoleiri 30.9 – 2.10.2016

Mistä on kysymys?

Keskipohjanmaan Haukkuvat Lintukoirat Ry, Oulunseudun Pystykorvakerho Ry sekä Taivalkosken Kennelkerho Ry tarjoavat osaamistaan haukkuvilla lintukoirilla metsästyksestä Metsästäjäliiton Oulun piirin käyttöön. Metsähallituksen Eräpalvelut tukevat leiriä järjestemällä metsästysluvat alueelta koirakoiden käyttöön. Mukana pienellä tavarasponsoroinnilla osallistuville nuorille on myös Hjorth urheilutukku.

Alueella toimivissa kerhoissa on kulttuurihistoriallisesti merkittävä osaaminen metsästysmuotoon ja ne vaalivat metsästysmuotoa ja koirien käyttöä siihen yhdistysten tarkoitusperinään. Yhdistykset osallistuvat aktiivisesti myös koirien jalostustoimintaan koirien jalostusnäyttöä keräten tulevien harrastajasukupolvien hyväksi. Yhdistysten toiminta-alueella on myös erinomaisia puuhun lintua haukkuvia koiria, joiden toimivuus on testattu aina rotujen valtakunnallisissa mestaruushaukuissa asti. Tämä tietotaito niin koirien, kuin niiden omistajienkin puolesta tarjotaan mielellään uusien sukupolvien käyttöön.

Leiri on tarkoitettu alle 20 vuotiaille metsästyskortin jo omaaville metsästäjille, jotka ovat kiinnostuneita pystykorvalla metsästämisestä ja ovat kiinnostuneita tutustumaan tähän hyvin perinteiseen suomalaiseen metsästysmuotoon. Leirillä pääpaino on itse haukkuvalla lintukoiralla metsästyksessä, johon tutustutaan lyhyessä, pääpiirteisessä, historiallakin höystetyssä teoriaosuudessa leiriviikonlopun perjantai iltana. Seuraavat kaksi päivää ollaankin virka-aika metsästämässä koirien kanssa. Tämä on varmasti paras tapa nuorille metsästäjille tutustua hommaan.

Metsässä on mukana jo kokenut koiranohjaaja hyvin toimivalla pystykorvallaan. Ohjaaja kertoilee päivän aikana tapahtumien etenemistä, koiran toiminnan ”lukemisesta”, metsällä liikkumisesta ja metsästystilanteessa toimimisesta ja jos pieni onnikin on mukana, aina saaliin käsittelyyn asti. Tämä on nuorelle metsästäjälle oivallinen tapa tutustua tähän ammoisista ajoista asti pohjolassa tapahtuneeseen metsästysmuotoon.

Lisätietoja antavat:

Petri Siironen p. 0400 537607 petri.siironen3@gmail.com

Heikki Niemelin p. 0405171208 heikki.niemelin@gmail.com

LEIRIN OHJELMA:

Metsästäjäliiton Oulun piirin, Keskipohjanmaan Haukkuvat Lintukoirat Ry:n, Oulun Seudun Pystykorvakerho Ry:n sekä Taivalkosken Kennelkerho Ry:n Metsästys Pystykorvalla- Metsoleiri Taivalkoskella 30.9.-2.10.2016. Yhteistyössä Metsähallituksen eräpalvelut sekä Hjorth urheilutukku.

Tervetuloa leirille Taivalkoskelle Jokijärven kulttuurihistoriallisiin maisemiin Taivalkosken Seurakunnan leirikeskukseen!

Ohjelma:

Perjantai 30.9.2016 klo 14.00 – 16.00 Saapuminen Jokijärvelle, majoittuminen. klo 17.00 Leirin avaus ja tervetuliaiskahvit. klo 18.00 Keskustelupainotteinen teoriaosuus haukkuvalla lintukoiralla metsästyksestä.

Sisältö:

Paikalla olevien koirien-, niiden ohjaajien- sekä rotujen esittely. Käytettävien rotujen esittely ja historia. Linnustajan varusteet ja aseet. Turvallinen aseen käsittely. Toiminta metsällä /metsästystilanteessa. Lopuksi katsotaan pystykorvametsästyksestä DVD elokuva. Arvotaan osallistujat maastoryhmiin koirien mukaan lauantain jahtiin.

klo 20.00 Iltapala klo 22.00 Hiljaisuus

Lauantai 3.10.2015 klo 6.00 Herätys, aamupala ja metsäeväiden teko. klo 7.00 – 8.00 Siirtyminen maastoihin koiranohjaajan mukana. klo 8.00 – 16.00 Metsästystä pystykorvalla (mussutamme metsäeväitä maastossa sopivin tauoin ja sopivassa välissä keitämme nokipannukahvit) klo 17.00 Päivällinen Jokijärven tapahtumapaikalla. Päivällisen jälkeen fiilistelyä päivän tapahtumilla, palaute ja sunnuntain ryhmien arvonta.

klo 19.00 Sauna (fiilistely päivän tapahtumilla jatkuu lauteilla) klo 21.00 Iltapala klo 22.00 Hiljaisuus

Sunnuntai 4.10.2015 klo 6.00 Herätys, aamupala ja metsäeväiden teko. klo 7.00 – 8.00 Siirtyminen maastoihin koiranohjaajan mukana. klo 8.00 – 15.00 Metsästystä pystykorvalla (mussutamme metsäeväitä maastossa sopivin tauoin ja sopivassa välissä keitämme nokipannukahvit) klo16.00 Päivällinen Jokijärvellä tapahtumapaikalla. klo 17.00 Palaute, päivän tapahtumien kertaus ja leirin päätös.