23.8.2016 Täyttää Tauno Ojala 80v. 

Pyöreiden täyttymistä Tauno juhli 21.8 Tapion Tuvalla. Monet on ne kokeet joissa Tauno on Tapion Tuvallakin touhunnut, milloin ylituomarina, milloin muussa roolissa.

Meistä nuoremmista harrastajista aika monen on Tauno käynyt hakemassa tuomarikurseille kotoa asti (ainakin allekirjoittaneen☺) ja Taunon ”ohjauksessa” harrastuksen saloihin päässyt perehtymään.

Palkintotuomarina Tauno on toiminut vuodesta 1966 ja ylityomarin pätevyys vuodesta 1976. Vuosikaudet Tauno toimi aktiivsesti KV Söpön muistohaukuissa eri rooleissa. Lukuiset muutkin kokeet Kalajoella on Taunon toimesta vuosien varella järjestetty. Kalajoen Metsästysyhdistyken puheenjohtajana Tauno on toiminut, samoin seuran pystykorvajaostoa vetänyt vuosikaudet. Keski-Pohjanmaan kennelpiirin hallituksessa vuosikymmenet ja pystykorvajaostossa ”iänpäivää”. Suomenpystykorva järjestö on Taunon palkinnut vuonna 2010 SPJ:n kullatula mitallilla nro. 13. Kennelliitto on Taunon palkinnut hopeisella ansiomerkillä. Vuonna 2015 Kennelliitto myönsi Taunolle emeritus ylituomarin arvon.

Ojalassa näytää olen vahva ”periyttämis linja”,Taunon isä, Eino Ojala oli innokas pystykorvamies. Omistaen mm. kaksinkertaisen haukkukuninkaan, narttu Söpön. Taunon tarhassa puolestaan asusteli haukkukuningas  M82  KVA Tomi ja muitakin käyttövalio koiria on ollut, Temu ja Teri.

Taunon lapset jatkavat harrastusta, Karilta löytyy ylituomarin pätevyys, tosin juuri tällähetkellä ei pystykorvaa tarhassa ole. Tytär Marja harrastaa innokaasti pystykorvametsästystä Ruotsissa, missä hän on pitkään asunut. Marjalla on tällä hetkellä pystykorvia kaksinkappalein. Useat pyyntireissut suuntautui Taunolla ja Temulla noille tyttären metsästysmaille Ruotsiin.

Kiitokset Taunolle, että saimme olla mukana juhlimassa! Keski-Pohjanmaan Haukkuvat Lintukoirat onnittelee sankaria!!

20160821_154205

Kuvassa 241 vuotta pystykorva osaamista! (vasemmalla Leo Lundström, keskellä Tauno Ojala ja oikealla Aimo Kerola)