Jalostuspäivät Kuopiossa 30.1.-31.1.2016.

Lauantaina Suomenpystykorva jaoston tilaisuudessa keskusteltiin ensin rekisteröinneistä, terveydestä ja jalostuskatselmuksista.

Rekisteröinnit vuonna 2015 hienoisessa nousussa.

Terveydessä epi:n suhteen tilanne mennyt huomattavasti parempaan suuntaan, viime vuonna neljä uutta tapausta, sen sijaan silmä- ja polvi sairaudet hienoisessa nousussa.

Jalostuskatselmuksissa Itä-Suomessa löydetty 20 ”uutta” jalostusurosta. Katselmukset jatkuvat lohkoittain. Eli jos on tiedossa kokeissa ja näyttelyissä käymättömiä ”pelaavia reppumiehen koiria”, ilmiantakaa niitä jaostolle.

Eniten keskustelua herätti päivittymässä olevat Lint säännöt. Sääntötoimikunnan puolesta paikalla oli Risto Ylitalo, joka kertoi tomikunnan esityksistä poimintoja. Paikantimen käyttö ei enää aiheuttaisi sulkemista, sen sijaan virhepisteitä. Luokka jako pysyisi entisellään, perusteluista käytiin kiivasta keskustelua. Pysyttämiseen 5p lisää, jatkossa kahdella 10 min. haukulla 20p pysyttämisestä, kolmella 25p. pisteet otettaisiin puustalöydöistä ja lisäansioista. Eli jatkossa puustalöydöstä 1-3p ja lisäansiot 1-2p. Samalla kävi ilmi ettei sääntötoimikunta hyväksy kentänääneksi kuin virallisen palautelaatikon kautta tulleen sääntöpalautteen. Keskustelupalstalla ja facebookissa käytyjä keskusteluja eivät kuulemma huomioi ollenkaan…